Waarom Consis Academie koos voor Interactive Learning Institute.

Consis Academie is een Wft opleider die streeft naar kwaliteit en continuïteit. Goed luisteren naar signalen van de markt en hierop inspelen, heeft er onder andere toe geleid dat hun teksten begrijpelijk en goed leesbaar zijn.

Om die kwaliteit ook voor de toekomst te borgen hebben Consis Academie en Interactive Learning Institute krachten gebundeld. In een interview met Jan Nederpel (directeur) is terug te lezen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Waar kwam het idee vandaan om Consis op te richten?
Het werken bij banken en verzekeraars wordt altijd gekenmerkt door inhoudelijke productkennis. Die productkennis is voortdurend onderhevig aan veranderingen. Continue scholing is dus een must. Nadat deze scholing wettelijk werd vastgelegd in de Wft zagen wij onze kans schoon en niet veel later was Consis Academie een feit.

Consis bestaat sinds 15 februari 2006. Het woord Consis is een afgeleid (niet bestaand) woord van het Engelse woord ‘concise’ en dit betekent ‘bondig, krachtig en kernachtig’. Precies waar wij voor staan.

Op welke manier onderscheidt Consis zich op de huidige markt tussen alle concurrenten?
Wij streven naar kwaliteit en continuïteit. Goed luisteren naar signalen van de markt en hierop inspelen. Dat heeft er onder andere toe geleid dat onze teksten begrijpelijker, beter leesbaar en hierdoor meer afgestemd op de behoeften van de doelgroep.

Ons doel is niet primair het maken van winst, maar het meer het bieden van het opstapje in de persoonlijke ontwikkeling van onze klanten. Daarom kunnen we, ten opzichte van onze concurrenten, scherp geprijsde Wft-, PE- en PA-modules in een handige online leeromgeving aanbieden.

Hoe ben je in contact gekomen met Interactive Learning Institute?
Nadat ik het roer omgooide en me weer ging bezighouden met de dagelijkse bedrijfsvoering bij Consis Academie kwam de naam Interactive Learning Institute steeds vaker naar voren. Door mijn nieuwsgierigheid gedreven kwam ik erachter dat zij zich al met succes als trainingsbureau in de markt hadden geprofileerd. Na de zoveelste positieve referenties van onder andere USG en YoungCapital schoof ik de nodige scepsis aan de kant en nam het enthousiasme om samen te werken de overhand.

Wat is de reden geweest om een samenwerkingsverband aan te gaan met ILI?
Nadat de eerste contacten gelegd zijn, moet er ook “feeling” naar elkaar zijn om de volgende stap te nemen. Dat gevoel was en is goed! ILI streeft eveneens naar kwaliteit en onderstreept ook de visie van Consis. Sterke focus op kwaliteit en continuïteit.

Binnen het netwerk van ILI mogen wij gebruik maken van de beste vakinhoudelijke experts. Gedurende deze meerjarige samenwerking zullen zij ons ondersteunen in het nog meer op maat maken van ons lesmateriaal. Dit gaat dus verder dan alleen het inhoudelijk redigeren. Zoals ik al eerder aangaf, vormt het luisteren naar de markt en hierop snel kunnen inspelen ons onderscheidend vermogen. Door een partner als ILI kunnen we dit nu effectiever en efficiënter doen.

Samen sta je sterker! Daar geloven wij heilig in. Door deze samenwerking kunnen wij ons portfolio uitbreiden en is nu ook mogelijk om vakinhoudelijke examentrainingen aan onze klanten aan te bieden.

Hoe zie jij de toekomst van Consis in deze Corona-crisis en waar staat Consis over vijf jaar?
Moeilijk te zeggen omdat we nog nooit zoiets ingrijpends hebben meegemaakt en de toekomst onzeker is. In ieder geval zien we wel dat thuiswerken een oplossing is om verder te gaan met productie en ontwikkeling. Wat dat betreft sluiten onze toegankelijke e-learnings hier heel mooi op aan. Wij zijn ook aan het nadenken om de service nog meer af te stemmen op het thuis werken en leren.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website stem je in met ons privacybeleid.