De goedlachse Jan Hendrik

Met André Agassi en Boris Becker als helden, droomde Jan Hendrik van der Wijngaart ervan als professioneel tennisser de wereld rond te reizen. Met een pa als bank(regio)directeur en een laborante als moeder werd het doorzettingsvermogen en de wil om nooit op te geven hem met de paplepel ingegoten.
 
Naast de invloed van Hans en Ellen heeft zijn lievelingsspel, tennis, hem de nodige creatieve en strategische inzichten bijgebracht. Skills die hij nu als hoofd van de afdeling Business Development Finance inzet om, net als in het spel, de wedstrijd tot een goed eind te brengen.
 
Fail fast, learn fast & improve fast
Het is 06:30u wanneer het ochtendgloren zich aandringt. Gewekt met een glimlach door het geroep van ‘papa’. De hectiek van een gezin van 3 verruilt zich vervolgens voor het beheren en coördineren van grote zakelijke klanten. Bij YoungCapital NEXT, waar creativiteit en commercie elkaar ontmoeten, houdt Jan Hendrik zich vooral bezig met innovatie en disruptie. Buiten de gebaande paden jong talent ontwikkelen voor de toekomst van morgen. Een rode draad door zijn leven.
 
Custom made
Diezelfde voldoening gevende rode draad is ook weer door te trekken naar ons eerste contact ergens op een warme dag tijdens de eerste “corona zomer”. Met een duidelijk hoorbaar enthousiasme nam Jan Hendrik contact op met Interactive Learning Institute met het verzoek of wij het leuk zouden vinden om samen te sparren over hoe trainees een voorsprong kon worden gegeven in hun volgende carrière move. Een soort springplak naar succes.
 
Enigszins verbaasd, omdat ik hem tot dan toe alleen van naam kende, gingen we in gesprek en liet ik mij al snel verleiden door zijn vriendschappelijke tone of voice. Die extra dag om over zijn voorstel na te denken had ik niet nodig. Een partnerschap was geboren. Samen op zoek naar de toegevoegde waarde voor de klant.
 
Kennis, creativiteit en lef
Ja, dat is wat erbij komt kijken als je zegt dat je het beter gaat doen dan de gevestigde orde. Niet lang daarna waren de eerste weddenschappen geplaatst. En dan wel op de ondergang van dit project. ‘Wft Basis, Hypothecair krediet en communicatie softskills in 2 weken? Dat is onmogelijk’ werd er gezegd.
 
Het tegendeel werd begin december 2020 bewezen. De start van de pilot van het traineeship met de naam “Hypotheekacceptant van de toekomst”. En de resultaten liegen er niet om. Op 4 januari kon de volledige groep starten met allemaal de juiste papieren op zak!
 
Interactive Learning Institute: wie, wat, waar?
Eerlijk is eerlijk, Interactive Learning Institute was niet de eerste organisatie waar Jan Hendrik dit vraagstuk neerlegde. Sterker nog, we werden er als het laatste bijgehaald, omdat hij in de wandelgangen iets had gehoord over inspirerende trainers die aansluiten op hun doelgroep. ‘Tjah, misschien is het wat’ moet hij hebben gedacht.
 
Terugkijkend naar de samenwerking zegt hij: ‘Deskundigheid, snelheid, originaliteit en energie. Ook het meedenken in mogelijkheden in plaats van beperkingen heeft ons veel gebracht. Daarnaast vind ik het belangrijk om open en eerlijk met elkaar samen te werken zonder geheime agenda's en belangen. Het is cruciaal om samen naar een doel te werken en dat met elkaar te vieren. Vertrouwen in elkaar hebben is daarbij het sleutelwoord. We hebben zeer tevreden trainees en onze interne medewerkers kunnen de samenwerking bijzonder waarderen.’.
 
Het laatste woord
Energiek & vertrouwd! 
‘Toch twee woorden :). Vanwege de snelheid, energie en het vertrouwen dat je een opdracht bij ze neer kunt leggen en dit tot een goed einde wordt gebracht.’.

Interesse?
Nieuwsgierig naar hoe jij waarde kan toevoegen aan jouw klanten? Neem dan direct contact met ons op.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website stem je in met ons privacybeleid.