Kies een kant: de oorzaakkant

Ik: ‘Bart, Bart…wakker worden.’
Bart: ‘Zijn we al op de Shetland Eilanden?’
 
Zo zou het - denk ik - gaan als ik de beste man om 03:00u ’s nachts wek. Want als ik Bart ergens ’s nachts voor wakker mag maken is dat voor het bijna “thuisgevoel” helemaal aan het einde van de wereld.
 
Een avonturier, iemand die het maximale uit het leven haalt en voor wie bijna niets onmogelijk is. Om te snappen waar deze gedrevenheid vandaan komt, moeten we een reis terug in de tijd maken naar toen Bart nog een klein jochie was. Toen door ziekte zich moeten inhouden en volledig vertrouwend op zijn communicatieve vaardigheden, nu door vooral die laatste competentie zich ontwikkelt tot een duizendpoot met liefde voor taal.
 
Het heeft niet veel gescheeld en we kenden Bart als journalist of jurist. Journalist als droom van kinds af aan. Jurist omdat hij niet werd toegelaten tot de School van Journalistiek. Hoe ironisch.
 
Uiteindelijk werd het Causus. Misschien een beetje afgekeken van papa aangevuld door mama’s liefde wist Bart dat het op een gegeven moment tijd werd om voor zichzelf te beginnen. Nu helpt Bart via Causus mensen in het bereiken van hun doelen.
 
Vertrouwen, respect en bewondering
Dat ik Bart ooit verras met een ticket naar de Shetland Eilanden zit er dik in. Wel een retour, want in onze samenwerking is hij inmiddels een onmisbare schakel geworden in de successen die Interactive Learning Institute heeft gekend.
 
Bart heeft veel waarde toegevoegd door middel van zijn vakinhoudelijke kennis. Op basis van persoonlijke aandacht cursisten een podium geven zichzelf te etaleren aan de wereld, kan hij als geen ander. Hij deelt ons gedachtegoed en samen maken we leren weer leuk.
 
Op de vraag wat onze samenwerking hem tot nu toe heeft gebracht zegt Bart: ‘Interactive Learning Institute is een mooie club en kan ik zeker aanbevelen. Kundig, flexibel en innovatief. Als ik het in een woord zou moeten beschrijven, dan zou ik kiezen voor het woord ENERGIE. Het stroomt, het laadt op en het geeft warmte.’
 
No kiddin’, maar ook vóórdat Bart deze woorden uitsprak, kan ik zeggen dat ik een echte vriend aan ons contact heb overgehouden…hihihi.
 
Bart, waarin ben jij hetzelfde gebleven?
Zoals mijn juf op de lagere school zei: “Bart kletst wel heel erg graag!” En daar is niet veel aan veranderd. That’s my life!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website stem je in met ons privacybeleid.